Z prywatnym jeziorem i siłownią

21.01.2018
Z prywatnym jeziorem i siłownią Z prywatnym jeziorem i siłownią

Jakie inwestycje planują deweloperzy?

Rozrastają się wieloetapowe osiedla, ale do oferty trafiają też całkiem nowe inwestycje. Co deweloperzy planują wprowadzić na rynek w tym roku? Sondę prezentuje serwis nieruchomości Dompress.pl:

Mirosław Kujawski, członek zarządu LC Corp:

Większość inwestycji, które planujemy wprowadzić do sprzedaży w tym roku, to nowe osiedla w nowych miejscach. To m.in. inwestycja Przy Mogilskiej w Krakowie. Planujemy też kolejne etapy już prowadzonych inwestycji. To gdańskie osiedla Bastion Wałowa i Świętokrzyska Park. W naszej nowej ofercie znajdą się projekty skierowanie zarówno do klientów poszukujących mieszkań na własne potrzeby mieszkaniowe, jak również do inwestorów.

Dariusz Krawczyk, prezes zarządu Polnord:

W tym roku będziemy kontynuować przyjętą politykę sprzedażową, prezentując zróżnicowaną ofertę mieszkań, dostępną dla różnych grup klientów głównie w Warszawie, Trójmieście, Łodzi, Olsztynie, Szczecinie i we Wrocławiu. Pod koniec ubiegłego roku nasza oferta mieszkaniowa powiększyła się o nowe lokale w Łodzi i Gdańsku. Projekt Senatorska 29 w Łodzi to 246 mieszkań i lokali usługowych. W Gdańsku do sprzedaży trafiło 66 mieszkań w trzecim etapie inwestycji Fotoplastykon. Duży bank ziemi, powiększony w ubiegłym roku o działki zakupione w atrakcyjnych lokalizacjach Trójmiasta i Warszawy pozwoli nam uzupełnić ofertę sprzedażową.

Tomasz Sujak, członek zarządu Archicom:

Poszukujący mieszkań we Wrocławiu mogą liczyć na nowe etapy w wieloetapowych osiedlach społecznych Olimpia Port czy Cztery Pory Roku. Ogromne zainteresowanie Browarami Wrocławskimi przyspieszyło pracę nad nowymi etapami tej inwestycji.

W tym roku planujemy rozszerzenie oferty o apartamenty nad rzeką i lofty przy ulicy Jedności Narodowej. W sprzedaży pojawią się również zupełnie nowe projekty, m.in. we wrocławskich Krzykach czy krakowskim Podgórzu.

Eryk Nalberczyński, dyrektor ds. sprzedaży Lokum Deweloper:

W 2018 roku planujemy poszerzyć naszą ofertę o dziesiąty etap inwestycji Lokum di Trevi w Krzykach-Tarnogaju we Wrocławiu. Wprowadzimy do sprzedaży także drugi etap prestiżowego osiedla Lokum Vena w sąsiedztwie Ostrowa Tumskiego i wrocławskiego Starego Miasta.

W ofercie są również kolejne etapy naszych projektów w Krakowie – osiedla Lokum Vista i Lokum Siesta. Przygotowujemy także nową inwestycję przy ulicy Klimeckiego w Krakowie. Nasza oferta pozwala na zaspokojenie potrzeb osób szukających małych lokali w celach inwestycyjnych, jak również tych, którzy potrzebują większej przestrzeni. Nasze mieszkania czteropokojowe stanowią doskonałą alternatywę dla domu.

Janusz Miller, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Home Invest:

Jeszcze w styczniu planujemy rozpocząć sprzedaż mieszkań w nowej inwestycji Willa Ochota przy ulicy Mszczonowskiej w Warszawie. Będzie to kameralny budynek wśród terenów zielonych, idealnie wpisujący się w zabudowę dzielnicy. W ofercie znajdą się kawalerki, i mieszkania dwu- i trzypokojowe.

Niezaprzeczalnym atutem inwestycji jest lokalizacja w odległości 150 m od stacji WKD Warszawa Reduta Ordona. Ponadto w tym roku zamierzamy wprowadzić na rynek kilka nowych inwestycji w innych dzielnicach Warszawy, w tym na Woli przy ulicy Okopowej, na Bielanach przy ulicy Przy Agorze, a także wieloetapowy projekt Warszawski Świt na pograniczu Pragi-Północ i Targówka.

Zuzanna Kordzi, dyrektor ds. handlowych w Eco Classic:

W pierwszym półroczu planujemy wprowadzić do sprzedaży piąty etap inwestycji Wolne Miasto w Gdańsku. Od niespełna roku mamy zawieszone dwie nowe inwestycje w innym mieście, co jest związane z urzędowymi procedurami. Więcej czasu niż sama sprzedaż mieszkań zajmuje przygotowanie inwestycji z uzyskaniem wszystkich urzędowych decyzji i zezwoleń.

Marcin Liberski, dyrektor marketingu i sprzedaży w Atlas Estates:

Naszą flagową inwestycją będzie osiedle mieszkaniowe przy ulicy Nakielskiej na warszawskiej Woli. Jesteśmy na etapie wyboru generalnego wykonawcy. Wybudujemy 251 mieszkań, z których najmniejsze będą miały 31 mkw., a największe 93 mkw. W ofercie znajdą się również lokale usługowe.

Małgorzata Ostrowska, członek zarządu J.W. Construction Holding:

W tym roku rozpoczniemy budowę ostatniego etapu osiedla Bliska Wola z 1,5 tys. mieszkań. Znajdą się tam zarówno tradycyjne lokale jak i aparthotele, miniapartamenty na wynajem oraz lokale handlowo-usługowe.

Kontynuujemy także realizację inwestycji na warszawskiej Białołęce: osiedli Zielona Dolina i Wrzosowa Aleja, do których dołączy także projekt przy ulicy Berensona. W 2018 roku będziemy realizować również kolejne etapy 30-kondygnacyjnego wieżowca w Szczecinie – Hanza Tower, w którym znajdzie się prawie 500 apartamentów oraz domów szeregowych na osiedlu Villa Campina, położonym osiem minut od warszawskiego Bemowa.

Przygotowujemy się także do uruchomienia dwóch inwestycji w Gdańsku. To Apartamenty Pod Bukiem przy ulicy Jesionowej oraz Horizon Gdańsk przy ulicy Starowiejskiej. Ponadto oczekujemy na pozwolenie na budowę trzeciego obiektu, który wejdzie w skład sieci Varsovia Apartamenty, zlokalizowanego przy ulicy Pileckiego w Warszawie oraz aparthotelu Bernadowo Apartments przy ulicy Spokojnej w Gdyni.

Adrian Potoczek, dyrektor ds. sprzedaży w Wawel Service:

W tym roku planujemy wprowadzić na rynek dwie nowe inwestycje w Krakowie. Jedna z nich zlokalizowana będzie w Małym Płaszowie, druga w Prądniku Czerwonym. Planujemy również drugi etap inwestycji przy ulicy Lema oraz trzeci etap budowy projektu Krygowskiego w Krakowie.

We wszystkich nowych nieruchomościach znajdą się komfortowe mieszkania dopasowane do potrzeb, zarówno singli, młodych małżeństw, jak i rodzin z dziećmi. W ofercie drugiego etapu inwestycji przy ulicy Lema zaprojektowane zostały 100-metrowe apartamenty z przestrzennymi 100-metrowymi tarasami. Nie zapominamy także o ofercie skierowanej do inwestorów poszukujących nieruchomości na wynajem.

Jerzy Kłeczek, specjalista ds. marketingu w Activ Investment:

Poza sześcioma realizowanymi inwestycjami, w 2018 roku zamierzamy wprowadzić na rynek siedem nowych projektów - w Krakowie, Katowicach i we Wrocławiu. Zaoferujemy zarówno kawalerki, jak i większe mieszkania trzy- i czteropokojowe. Najwięcej będzie lokali dwupokojowych, które cieszą się największym zainteresowaniem.

Adam Dąbkowski, dyrektor generalny Nexity Polska:

Klienci cenią sobie osiedla z niestandardową ofertą rekreacyjną, jak jezioro na wyłączność, które przewidziane jest w naszym osiedlu LifeTown przy ulicy Kłobuckiej w Warszawie i MY Bemowo 3 zlokalizowanym przy ulicy Batalionów Chłopskich, czy prywatna siłownia, która znajdzie się w warszawskiej inwestycji SkyLife przy ulicy Jana Kazimierza.

Przeczytaj również, jak wyglądają kampanie reklamowe deweloperów i czego mozesz się spodziewać.

Państwa dane osobowe są także przedmiotem profilowania.